Ποιοί είμαστε
το Καλάθι σας : 0 item(s) - €0.00

Ποιοί είμαστε


Beeτε στα Cartoon!

17 σημαντικοί Έλληνες σκιτσογράφοι ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Cartoon Bee, μια κυψέλη σκιτσογραφικής δημιουργίας!

Cartoon Bee έχει τη δυνατότητα να σας προσφέρει ποιοτικά προϊόντα με έργα των συνεργατών της, δημοσιευμένα αλλά και πρωτότυπα. Μια συλλογή από τέτοια έργα, η οποία συνεχώς εμπλουτίζεται, θα βρείτε στο e-shop μας. Μπορούμε να δημιουργήσουμε για εσάς και προϊόντα με έργα των σκιτσογράφων μας που δεν παρουσιάζονται εδώ, κατόπιν επικοινωνίας.
 
Στην Cartoon Bee μπορείτε:
 
Να αποκτήσετε πρωτότυπα σκίτσα, αντίγραφα και καδραρισμένα σκίτσα, δημοσιευμένα και αδημοσίευτα.
 
Να αποκτήσετε τη δική σας καρικατούρα ή πορτρέτο: 12 από τους σκιτσογράφους μας σας δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξετε μέσα από 18 τεχνικές, στέλνοντάς μας απλώς φωτογραφίες. Η καρικατούρα μπορεί να απεικονίζει μπούστο, να είναι ολόσωμη με συγκεκριμένο φόντο επιλογής σας, να κάνει κάποια δραστηριότητα, όπως να οδηγεί κάποιο όχημα κ.λπ.
 
Να αποκτήσετε την καρικατούρα φιλικού σας προσώπου, για να την προσφέρετε ως δώρο!
 
Να αποκτήσετε ομαδικές  καρικατούρες με δύο  ή περισσότερα πρόσωπα (ακόμα και πολυπληθούς ομάδας).
 
Να αποκτήσετε σκίτσα και καρικατούρες για κοινωνικές εκδηλώσεις: γάμους, βαπτίσεις, προσκλητήρια, προσκλήσεις πάρτι, επαγγελματικές κάρτες κλπ.

Να εκτυπώσετε σκίτσα και καρικατούρες της επιλογής σας σε μοντέρνα Τ-shirts, ανδρικά, unisex, γυναικεία σε δύο σχέδια και παιδικά, όλα σε πολλά χρώματα.
 
Να εκτυπώσετε σκίτσα και καρικατούρες σε θήκες για smartphones, σε mouse pad και κούπες.

Για όλα αυτά και για πολλά άλλα μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ!


 


Συνεργαζόμενοι καλλιτέχνες με την CartoonBee:

Α) Σκίτσα - Γελοιογραφίες - Καρικατούρες

1) Τάσος Αναστασίου                         2) Δημήτρης Γεωργοπάλης                   3) Κώστας Γρηγοριάδης                        4) Σπύρος Δερβενιώτης               
 

5) Dranis                                                 6) Πάνος Ζάχαρης                                     7) Πέτρος Ζερβός                                  8) Σάκης Κουτσαντάς


9)Πάνος Μαραγκός                                 10)Παναγιώτης Μητσομπόνος         11)Βασίλης Παπαγεωργίου                 12)Θανάσης Πέτρου


13) Κωνσταντίνος Ρουγγέρης             14) Soloup                                              15) Ηλίας Ταμπακέας                             16) Μαρία Τζαμπούρα


17) Αλεξία Οθοναίου


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. 
Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Σχολή Σκίτσου Ορνεράκη. 
Σήμερα εργάζεται ως πολιτικός γελοιογράφος στην εφημερίδα Αυγή. Επίσης δημοσιεύει σκίτσα και κόμικς στα περιοδικά Σχεδία και Hot Doc  αντίστοιχα.
Έχει συνεργαστεί κατά το παρελθόν με την εφημερίδα Τα Νέα  και τα περιοδικά Αντί και Γαλέρα.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ
Γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε διακόσμηση στα Τ.Ε.Ι. της Αθήνας. Με το σκίτσο ασχολείται από το 1987. Δημοσίευε στις εφημερίδες Οδηγητής,
Αναγνώστης και από το 1990 δημοσιεύσε καθημερινά στην εφημερίδα Ριζοσπάστης μέχρι και τον Ιούλη του 2013. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά Νέα Οικολογία,
Διαβάzω και Στίγμα. Επίσης δημοσιεύσε σκίτσα του στο on line διμηνιαίο περιοδικό "go magazine". Από το Σεπτέμβρη του 2013 σκίτσα του δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα "Εργατικός Αγώνας". Ασχολήθηκε με την εικονογράφηση βιβλίων, καθώς και με την φιλοτέχνηση αφισών. Εχει εκδώσει το λεύκωμα ΄΄Οικολογικά΄΄ που περιλαμβάνει σκίτσα αποκλειστικά γύρω από την οικολογία και το περιβάλλον και την ανθολογία ΄΄Σκίτσα και ημέρες΄΄. Σκίτσα του έχουν φιλοξενηθεί σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και σε μόνιμη βάση στο Ισπανικό μουσείο του χιούμορ΄΄fene΄΄. Είναι τακτικό μέλος της Ενωσης Συντακτών Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) από το 1998.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΑΛΗΣ
Ο Δημήτρης Γεωργοπάλης γεννήθηκε στην Κέρκυρα (1973), σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Βυζαντινή Αγιογραφία. Είναι τακτικό μέλος της
Ένωσης Συντακτών Περιοδικού – Ηλεκτρονικού Τύπου( ΕΣΠΗΤ) και Γραμματέας και ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων.
Δουλειά του έχει δημοσιευτεί στην εφημερίδα Απογευματινή καθώς και στα περιοδικά Αντί, Γαλέρα, ΝΕΜΕΣΙΣ, Μότο Τρίτη και Επιλογή.
Σήμερα εργάζεται στην εβδομαδιαία εφημερίδα Realnews και σκιτσάρει καθημερινά για την διαδικτυακή εφημερίδα http://www.real.gr. Έχει συμμετάσχει
σε αρκετές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΣΠΥΡΟΣ ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΗΣ
 O Σπύρος Δερβενιώτης, δημιουργός κόμικς και γελοιογράφος, γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα.. Από το 1986 μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με 4 εφημερίδες
και με τα περισσοτερα ελληνικά περιοδικά κόμικς, και έχει εκδόσει 16 άλμπουμ-συλλογές των κόμικς σειρών του, τόσο των σόλο (Ενδεικτικά «Μάνα Ρέϊβερ»,
«Αταίριαστοι», «Διαρκής Ειρήνη») όσο και των συνεργασιών με άλλους δημιουργούς «(«Φανούρης Άπλας» με Δημήτρη Βανέλλη Δημήτρη Καλαϊτζή,
«Φωτογράφος» με Αντώνη Βαβαγιάννη, «Bleeding Hearts” με Αλέξια Οθωναίου).

ΠΑΝΟΣ ΖΑΧΑΡΗΣ
Γεννήθηκε -κι αυτό τον χαροποιεί ιδιαίτερα- το 1982 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται μέχρι και σήμερα. Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθήνας,
πήρε παραδόξως και πτυχίο… Παράλληλα, σπούδασε στη Σχολή σκίτσου του Σπύρου Ορνεράκη. Τα πρώτα του σκίτσα δημοσιεύτηκαν το 2004 στον Οδηγητή.
Από το 2005 και μέχρι το 2008 οπότε και έκλεισε, συνεργάστηκε με το περιοδικό ΑΝΤΙ. Έχει συνεργαστεί περιστασιακά με διάφορα περιοδικά, τις εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή και ένα διαφημιστικό γραφείο ως εικονογράφος. Από το Νοέμβρη του 2012 έως και το Μάη του 2013 δούλεψε στην καθημερινή εφημερίδα "6 μέρες". Από το 2008 μέχρι και σήμερα εργάζεται στην εβδομαδιαία εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ , όπου πέρα από τις γελοιογραφίες του δημιουργεί σατιρικά φωτομονταζ. Είναι μέλος της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων και της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ). Αγαπά πολύ τη δουλειά του και ελπίζει τα αισθήματα να είναι… αμοιβαία!..

ΠΕΤΡΟΣ ΖΕΡΒΟΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958 και τελείωσε την Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ. Από το 1978 δημοσίευσε σκίτσα και κόμικς στα έντυπα Θούριο, Βαβέλ, Σχολιαστή, Convoy, Νέο Επίπεδο, Φράση και πήρε μέρος σε αρκετές εκθέσεις. Το 1991 εξέδωσε το κόμικ άλμπουμ Οι Ξανθιές το Γλεντάνε (συγγραφέας Σωτήρης Κακίσης, Εκδόσεις του Ρόδου).
Από το 2000 ήταν τακτικός συνεργάτης του περιοδικού 9 της Ελευθεροτυπίας. Απ’ αυτή τη συνεργασία εξέδωσε την ανθολογία Εγκεφαλικά Επεισόδια (Ιούνιος 2003 – Εκδόσεις Τεγόπουλος) ενώ με αφορμή τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 εξέδωσε μια συλλογή ανάλογων σατιρικών σκίτσων με τίτλο Athens 2004 (Εκδόσεις Τεγόπουλος). Το 2006 πήρε το 2ο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό γελοιογραφίας της Ρόδου. Τέλος, το 2009 εξέδωσε το Porn Flakes, μια συλλογή από ερωτικά σκίτσα που είχαν δημοσιευτεί στο περιοδικό Γαλέρα (Εκδόσεις ΚΨΜ ).
Συνεργάστηκε ως εικονογράφος και γελοιογράφος με το Έθνος της Κυριακής και την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Σήμερα συνεργάζεται με την Εφημερίδα των Συντακτών, τον Δρόμο της Αριστεράς, την Εργατική Αριστερά και το περιοδικό δρόμου Σχεδία. Είναι μέλος της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΣΟΜΠΟΝΟΣ
Γεννήθηκε στην Άμφισσα το 1958. Tο 1977-1981 σπούδασε γραφικές τέχνες στη σχολή BAKAΛO. Tο 1982-87 συνέχισε τις σπουδές του στην Φλωρεντία: ACADEMIA DI BELLE ARTI και αποφοίτησε από το τμήμα ζωγραφικής. Στην Ιταλία έρχεται σε επαφή με το ευρωπαικό κόμιξ. Παράλληλα ασχολείται με την φωτογραφία (Polaroid) και την εικονογράφηση εντύπων.
Δίδαξε γραφιστική στη σχολή BAKAΛO. Εικονογρφεί κείμενα και δημοσιεύει κόμιξ σε περιοδικά. Εικαστικά έργα του και κόμιξ έχει παρουσιάσει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζεί στην Αθήνα.

ΑΛΕΞΙΑ ΟΘΟΝΑΙΟΥ
Γεννήθηκα στην Αθήνα. Ολοκλήρωσα τις πτυχιακές σπουδές μου στη ζωγραφική στο Surrey Institute of Art and Design University College στην Αγγλία και τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στην εικονογράφηση και στην κινούμενη εικόνα στο Kingston University του Λονδίνου. Από το 2004 δημοσιεύω εικονογραφήσεις και κόμικ σε ποικίλα έντυπα, έχω δημιουργήσει το κόμικ άλμπουμ "Τσακισμένη Αυγή" (2012, εκδόσεις Jemma) και το κόμικ άλμπουμ (σε συνεργασία Δ. Αδαμοπούλου) “Dracula MGD” (2014, εκδόσεις Jemma), μια συλλογή από κόμικ στριπ της ομώνυμης καθημερινής διαδικτυακής σειράς (1/9/2013-, so.comic.gr). Έχω δημιουργήσει το κόμικ άλμπουμ (σε συνεργασία Σ.Δερβενιώτη) "Bleeding Hearts" (2010, εκδόσεις Jemma), έχω σχεδιάσει το "Σύνδρομο #4" της ομώνυμης σειράς (2011, εκδόσεις Comicdom) και σχεδιάζα το μηνιαίο κόμικ του περιοδικού "Διαβάζω" (1/7/2011-1/7/2012). Eικονογραφώ παιδικά βιβλία (Εκδόσεις Κέδρος, Εκδόσεις Ψυχογιός, Εκδόσεις Πατάκη, Εκδόσεις Τετράγωνο κ.α.) και συμμετέχω σε εκθέσεις ζωγραφικής, εικονογράφησης και κόμικ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Γεννήθηκα τον Ιανουάριο του 1968 στην Αθήνα. Ασχολήθηκα με τη γελοιογραφία, δημοσιεύοντας σκίτσα σε περιοδικά της Νομικής Σχολής Αθηνών, από την οποία αποφοίτησα.
Είμαι επίσης πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Από το 1990 έως το 1992 συνεργάστηκα με την εφημερίδα ΠΡΙΝ. Συνέχισα στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ όπου δημοσιεύσα μέχρι το 2013.
Την περίοδο 2005-2010 συνεργάστηκα με το περιοδικό ΓΑΛΕΡΑ.Το 1998 εξέδωσα το κόμικ-στριπ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟΣ από τις Εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ.
Το χρονικό διάστημα 1999-2000 συνεργάστηκα με την εφημερίδα ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Εχω διδάξει σκίτσο στις Σχολές Πλάκα και έχω εικονογραφήσει εξώφυλλα βιβλίων και παραμύθια.
Εχω επίσης συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το Σεπτέμβρη του 2013 ξαναδημοσιεύω σκίτσα στο ΠΡΙΝ.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΟΥ
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1971. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στη Θεσσαλονίκη & στο Παρίσι, και έκανε μεταπτυχιακό στην Κοινωνιογλωσσολογία.  
Το 2002 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κόμικς (κατηγορία Νέα Ταλέντα) που διοργανωνόταν από το ένθετο «9» της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» σε συνεργασία με τον ΑΚΤΟ, και από το 2004 έγινε μόνιμος συνεργάτης του «9».  Το 2005 αποφοίτησε με άριστα από τον ΑΚΤΟ (τμήμα Sketch-Comics-Cartoon).
Κόμικς του έχουν δημοσιευτεί στο “9” , στη Γαλέρα, στη Βαβέλ και αλλού. Έχει πάρει μέρος σε σημαντικές εκθέσεις κόμικς στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη) και το εξωτερικό (Κίνα, Σαρδηνία, Σερβία, Πολωνία).  Το 2008 κυκλοφόρησε η συλλογή κόμικς του με τίτλο «Ο Τυμπανιστής και οι Φίλοι του» (σενάρια διαφόρων, εκδόσεις ΒΙΒΛΙΟΠΕΛΑΓΟΣ).  
Το 2011 κυκλοφόρησε το «Παραρλάμα και άλλες Ιστορίες του Δημοσθένη Βουτυρά» σε σενάρια του Δημήτρη Βανέλλη (εκδόσεις ΤΟΠΟΣ).  Επίσης, το 2011 κυκλοφόρησε «Το Πτώμα» (σε σενάριο του Τάσου Ζαφειριάδη και του Γιάννη Παλαβού, εκδόσεις JEMMA PRESS). To 2012 κυκλοφορήσε το κόμικς «Το Γιούσουρι και άλλες φανταστικές ιστορίες» σε σενάρια του Δημήτρη Βανέλλη, βασισμένα σε διηγήματα των Καβάφη, Καρυωτάκη, Παπαδιαμάντη κ.ά. To 2013 κυκλοφόρησε το βιβλίο "actors" (εκδόσεις Cartoonark) με πορτρέτα ξένων ηθοποιών. Από το 2012 διδάσκει στον ΑΚΤΟ στο τμήμα τμήμα Sketch-Comics-Cartoon.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΓΓΕΡΗΣ
Ο Κωνσταντίνος Ρουγγέρης γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Ασχολείται επαγγελματικά με την πολιτική γελοιογραφία, την εικονογράφηση βιβλίων και το animation. Έχει δημοσιεύσει σκίτσα στην εφημερίδα "Οδηγητής" και στο περιοδικό "Γαλέρα".

ΗΛΙΑΣ ΤΑΜΠΑΚΕΑΣ
Γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα. Αφού πέρασε από μία τρελή και ενδιαφέρουσα Αρχιτεκτονική σχολή στο Λονδίνο, δηλώθηκε, εδώ, στην εφορία ως “Σκιτσογράφος και όχι μόνο”(!). Έκτοτε φτιάχνει σκίτσα, κόμικς, εικονογραφήσεις, κλπ και παίζει με τον υπολογιστή του. Έχει δείξει την δουλεία του σε διάφορες εκθέσεις και προβολές στην Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική.
Έχει οργανώσει και στήσει Εργαστήρια, Εκθέσεις και ένα …Μουσείο (αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη πονεμένη ιστορία !). Μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας ΜΜ.
Διδάσκει στη Σχολή Σκίτσου Ορνεράκη και από το 2000 είναι μόνιμος συνεργάτης του ένθετου 9 της Ελευθεροτυπίας.

ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΜΠΟΥΡΑ
H Mαρία Tζαμπούρα γεννήθηκε το 1972.
Σπούδασε Γραφικές Τέχνες στον ΑΚΤΟ και στο Middlesex University (London).
Εργάζεται από το 1995 σε εφημερίδες, περιοδικά και sites ("ΤΟ ΒΗΜΑ", "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”, “ BOOKPRESS“).
Παράλληλα ασχολείται με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων.
Μέλος της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων.
Blogger του http://www.artistokratissa.blogspot.gr/
Το 2002 διαγωνίζεται μαζί με άλλους σκιτσογράφους ευρωπαικών εφημερίδων και τα σκίτσα της επιλέγονται για άρμα και αφίσα στο Nice Carnival 2002 (France).
Το 2006, διακρίθηκε με το Kρατικό Bραβείο Eικονογράφησης Παιδικού Bιβλίου.

SOLOUP
O Soloup έχει δημοσιεύσει κόμικς, comic strip και γελοιογραφίες σε αρκετά περιοδικά και εφημερίδες (Βαβέλ, Γαλέρα, Βήμα της Κυριακής, Goal news, Σχεδία και αλλού) ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως πολιτικός γελοιογράφος στην εφημερίδα Το Ποντίκι. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει δεκατρία προσωπικά άλμπουμ ενώ έχει εικονογραφήσει αρκετά εκπαιδευτικά, παιδικά και λογοτεχνικά βιβλία. Κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί άρθρα και αφιερώματά του (Ως3, Γαλέρα, Ποντίκι) για τη γελοιογραφία, τα κόμικς και άλλους δημιουργούς. To 2012 κυκλοφόρησε και το βιβλίο του «Ελληνικά Κόμικς» από τις εκδόσεις «Τόπος», αποτέλεσμα πολύχρονης έρευνας και μελέτης για τα σύγχρονα Ελληνικά κόμικς. Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι διδάκτωρ Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του πανεπιστημίου Αιγαίου. Διατηρεί δυο ηλεκτρονικές σελίδες: www.soloup.net και anthropolikos.wordpess.com.
 

Οικονομικά Στοιχεία
 

2014

2015